Γίγαντες με Χόρτα και Παξιμάδι

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Γίγαντες με Χόρτα και Παξιμάδι

Υλικά
500gr φασόλια γίγαντες
2kg χόρτα της αρεσκείας σας
3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε καβάκια
2 μέτρια καρότα τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κγ πάστα ντομάτας
200 ml λευκό κρασί
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
παξιμάδια της αρεσκείας σας

 

 

  1. Βράζουμε τους γίγαντες τους οποίους έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμοι.
  2. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις βράσει βάζουμε τα χόρτα μέσα και τα βράζουμε για το πολύ δέκα λεπτά, δεν θέλουμε να λιώσουν γιατί θα ξαναμαγειρευτούν μαζί με όλο το φαγητό.
  3. Αφού τελειώσουμε με τα χόρτα σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό, το καρότο, το σκόρδο και τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο για να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  4. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και μετά από λίγο τη φρέσκια ντομάτα.
  6. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό από τα φασόλια που βράζουν και αφήνουμε τη σάλτσα μας να μαγειρευτεί και να δέσει.
  7. Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε μέσα στη σάλτσα μας και τους δίνουμε μία βράση για 5- 10 λεπτά.
  8. Τέλος προσθέτουμε τα χόρτα ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα ταψί.
  9. Τρίβουμε από επάνω τα παξιμάδια και ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. ψήνουμε στον φούρνο στους 200 για 15 - 20 λεπτά ίσα να πάρει λίγο χρώμα από πάνω και να στεγνώσει το φαγητό.
  10. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*