- Δυσκολία συνταγής
- Εύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Κυρίως γεύμα
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- March 26, 2021

Υλικά:
200 γρ φάβα
1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμύδι
1 τσίλι πιπεριά
Μισή πράσινη πιπεριά
Ξύσμα από ένα λάιμ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Για το ντρέσινκ:
Τον Χυμό από 1 πορτοκάλι
Τον Χυμό από μισό λάιμ
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ μουστάρδα
Για το ντεκόρ:
Φιλέτα πορτοκάλι (προαιρετικά)
Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας σας προτείνω αυτή την υπέροχη σαλάτα με φάβα μου, μπορείτε αν θέλετε να συνοδέψετε και με κάποιο ψάρι ή και μαλάκιο.
- Η διαδικασία απλή , παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα την φάβα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, δοκιμάστε την πριν την βγάλετε, αλλά προσοχή μην την παραβράσετε και αρχίζει και λιώνει.
- Όσοι ώρα βράζει ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε και τα ξύσματα μέσα. Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινκ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Όταν είναι έτοιμη η φάβα την βγάζουμε και αφαιρούμε τα περιττά υγρά.
- Ξεπλένουμε να κρυώσει και την βάζουμε μέσα στο μπολ ,προσθέτουμε το ντρέσινκ και ανακατεύουμε, σερβίρουμε με τα φιλέτα πορτοκάλι.
- Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση, διασκεδάστε το!!
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.