Chili con carne αλά ελληνικά

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κυρίως γεύμα
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Chili con carne αλά ελληνικά

Υλικά:
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
250 χυμό ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Λίγη ζάχαρη
Λίγο κόκκινο κρασί για σβήσιμο

Για το ντιπ:
6 κ.σ γιαούρτι
3 κ.σ μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από μισό λεμόνι

Για το σερβίρισμα:
Τορτιγιες κομμένες σε ότι σχήμα θέλετε

 

  1. Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα χαράζουμε και αδειάζουμε την γέμιση και την ψιλοκόβουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  3. Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα.
  4. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι, την ζάχαρη και τον χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
  5. Όσο περιμένουμε κόβουμε τις τορτιγιες, εγώ τις έκοψα σε χοντρές λωρίδες και τις βάζουμε στο φούρνο με λίγο λάδι και αλάτι και ψήνουμε για 8 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  6. Πάμε να φτιάξουμε και το ντιπ.
  7. Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  8. Όταν είναι όλα έτοιμα στρώνουμε τις τορτιγιες από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα και σερβίρουμε.
  9. Και μην ξεχνάτε η μαγειρική είναι διασκέδαση.. διασκεδάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*