Cheesecake (τσίζ κέικ)

Δυσκολία συνταγής
Eύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Cheesecake (τσίζ κέικ)

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
350 γρ βούτυρο
200 γρ τυρί κρέμα
20 γρ άχνη
1 βανίλια
50 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Νομίζω από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορούμε να κάνουμε σε λιγότερο από 20 λεπτά. Βάλτε χρονόμετρο και πάμε να δούμε πως.

 

  1. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι η σε ένα ποτήρι μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
  2. Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε ένα μπολ και όταν λιώσει το βούτυρο το προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Παίρνουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε μέσα το τυρί κρέμα, την άχνη την βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
  4. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Παίρνουμε ένα τσέρκι και βάζουμε μέσα μπισκότο στο ύψος ενός δαχτύλου προσθέτουμε από πάνω 2-3 κουταλιές από την κρέμα, λίγο ξύσμα από λεμόνι και είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
  6. Προσθέστε κάποια μαρμελάδα ή ακόμα και φρέσκα φρούτα για περισσότερη εμφάνιση.
  7. Τιπς: 1. Μπορείτε να χτυπήσετε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα αν δεν έχετε μίξερ 2. Αν η κρέμα σας βγει πιο αραιή και δεν στέκεται προσθέστε λίγο τυρί κρέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*