- Δυσκολία συνταγής
- Εύκολη συνταγή
- Κατηγορία γεύματος
- Κάτι γρήγορο
- Δημοσιεύθηκε από
- Ημερομηνία
- March 30, 2020

Υλικά:
550 γρ αλεύριχωρίςγλουτένη
380 μλ νερό χλιαρό
8 γρ αλάτι
5 γρ μαγιά ξερή
5 γρ τζίντζερ σε σκόνη (η δεύτερη εκδοχή έχει 5 γρ μοσχοκάρυδο)
Σπόρους τσία για το πασπάλισμα (η δεύτερη εκδοχή έχει παπαρουνόσπορο)
Πανεύκολη συνταγή για ψωμί και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε με τις ώρες για να το φάμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε μια ώρα να δράσει η μαγιά.
- Στην συνεχεία σε ένα πάγκο που έχουμε ρίξει αλεύρι χωρίζουμε σε δυο καρβελακια και δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα βρέχουμε ελαφρώς για να κολλήσουν οι σπόροι πάνω.
- Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- #VagelisTips *Το ψωμί το βρέχουμε και για να επιτύχουμε πιο τραγανή την κόρα πέρα από το να κολλήσουν πάνω οι σπόροι *Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τύπο από αλεύρι θέλουμε είτε με γλουτενη είτε χωρίς ή ακόμα και ολικής
Σχόλιο
Δημητριος said on March 30, 2020 Σήμερα θα τα κάνω