Αρωματικό ψωμί χωρίς γλουτένη

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Κάτι γρήγορο
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Αρωματικό ψωμί χωρίς γλουτένη

Υλικά:
550 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
380 μλ νερό χλιαρό
8 γρ αλάτι
5 γρ μαγιά ξερή
5 γρ τζίντζερ σε σκόνη (η δεύτερη εκδοχή έχει 5 γρ μοσχοκάρυδο)
Σπόρους τσία για το πασπάλισμα (η δεύτερη εκδοχή έχει παπαρουνόσπορο)

Πανεύκολη συνταγή για ψωμί και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε με τις ώρες για να το φάμε.

 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε μια ώρα να δράσει η μαγιά.
  2. Στην συνεχεία σε ένα πάγκο που έχουμε ρίξει αλεύρι χωρίζουμε σε δυο καρβελακια και δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.
  3. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα βρέχουμε ελαφρώς για να κολλήσουν οι σπόροι πάνω.
  4. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  5. #VagelisTips *Το ψωμί το βρέχουμε και για να επιτύχουμε πιο τραγανή την κόρα πέρα από το να κολλήσουν πάνω οι σπόροι *Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι τύπο από αλεύρι θέλουμε είτε με γλουτενη είτε χωρίς ή ακόμα και ολικής

Σχόλιο

  1. Δημητριος said on March 30, 2020 Reply
    Σήμερα θα τα κάνω

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*