Capcakes μήλου

Δυσκολία συνταγής
Εύκολη συνταγή
Κατηγορία γεύματος
Επιδόρπιο / Γλυκό
Δημοσιεύθηκε από
Ημερομηνία
Capcakes μήλου

Υλικά:
250γρ μαργαρίνη
100γρ φρουκτόζη
120γρ αυγά
300γρ μήλο κομμένο σε κύβους
130γρ καρύδια ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
100γρ σταφίδες
260γρ αλεύρι
2γρ αλάτι
2γρ κανέλα
1γρ βανίλια

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Παίρνουμε το μίξερ και βάζουμε το σύρμα, χτυπάμε τη μαργαρίνη με την φρουκτόζη να αφρατέψουν.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά χτυπώντας έως ότου ομογενοποιηθούν.
  4. Σε μια μπασίνα έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το αλάτι, την κανέλα και την βανίλια και το βάζουμε σταδιακά στο υπόλοιπο μείγμα .
  5. Αφού ομογενοποιηθούν τα βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τα καρύδια με τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαριζ (πλαστική σπάτουλα).
  6. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για capcakes (η δόση βγάζει περίπου 20 capcakes).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  8. VagelisTips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρουκτόζη με ζάχαρη, σε αυτήν την περίπτωση η ποσότητα της ζάχαρης θα είναι η διπλάσια.