Υλικά
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 τσιλι πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι σελερι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους (καθαρισμένες)
500 γρ φιλέτο λευκού ψαριού είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο κομμένο σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
250 μλ λευκό κρασί
30 μλ κονιάκ
400 γρ ντομάτα κον κασέ
60 γρ πελτές
10-15 μύδια με το κέλυφος πλυμένα και καθαρισμένα
8 γαρίδες μεγάλες φρέσκιες η κατεψυγμένες
2 κ.σ χυμό λεμονιού
10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Και για το σερβίρισμα (προαιρετικά) φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καρότο ,το κρεμμύδι, το πράσο ,το σκόρδο, το τσίλι και το σέλερι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες , την δάφνη και 1,5 λίτρο κρύο νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και βγάζουμε την δάφνη. Παίρνουμε ένα μίξερ χειρός και πολτοποιούμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λευκό κρασί, το κονιάκ, τις ντομάτες και τον πελτέ και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μύδια και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι για 5 λεπτά . βγάζουμε τα μύδια με μια κουτάλα και πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Προσθέτουμε στην σάλτσα τα πολτοποιημένα λαχανικά και το ψάρι, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και το μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες , τα μύδια και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί .
Για τις κρύες μέρες του χειμώνα και όχι μόνο είναι μια καλή και γευστική σούπα .
Καλή σας όρεξη!!!
Photo is not the original, it is edited by Sanchezguru
Original Source : Τάδε Έφη e-newspapper
Κατηγορίες: Blog