Βασιλικός
Ο βασιλικός προέρχεται από τα παράλια της Ινδίας, αλλά μεταφέρθηκε και καλλιεργήθηκε και στην Ιταλία κατά την διάρκεια των ρωμαϊκών […]
Ο βασιλικός προέρχεται από τα παράλια της Ινδίας, αλλά μεταφέρθηκε και καλλιεργήθηκε και στην Ιταλία κατά την διάρκεια των ρωμαϊκών […]
Όλα τα μπαχαρικά τσίλι και πιπεριές προέρχονται από το καυτερό πιπέρι, τσίλι τεπίν. Αν και εδώδιμο της κεντρικής και νότιας […]
Το θυμάρι κατάγεται και καλλιεργείται σε όλη την μεσογειακή περιοχή. Το άρωμα του και η γεύση του αυξάνεται με την […]
Το εστραγκόν πιθανόν είναι εδώδιμο της κεντρικής Ασίας, κυρίως της Σιβηρίας. Έγινε γνωστό στην Ευρώπη από τους μεσαιωνικούς χρόνους και […]
Το δενδρολίβανο προέρχεται από τη μεσογειακή περιοχή, όπου φύεται μέχρι και σήμερα στην φύση. Καλλιεργείται στην Ισπανία , Γαλλία , […]
Το σουμάκι είναι ένας θάμνος και φύεται στην ελεύθερη φύση σε όλη την μεσογειακή περιοχή. Είναι κοινό κυρίως στο Ιράν, […]
Το κύμινο ευδοκιμεί στην ανατολική μεσόγειο και στην Αίγυπτο. Σήμερα καλλιεργείται κυρίως στην νότια Αφρική και σε χώρες της μέσης […]
Η ιστορία λέει ότι ο Κολόμβος μετέφερε το φυτό πάπρικας κατά το πρώτο του ταξίδι στην Αμερική. Καλλιεργείται κυρίως στα […]
Η ρίγανη εδωδιμεί στη μεσογειακή λεκάνη και ευδοκιμεί σε όλα τα ήπια γεωγραφικά πλάτη. Όσο εντονότερος ο Ήλιος, τόσο καλύτερο […]
Το τζιντζερ είναι ολοετές φυτό που φύεται στην τροπική ζώνη. Πιθανόν κατάγεται από την νοτιά και κεντρική Ασία. Το φυτό […]
Ο θάμνος της κάπαρης είναι κοινότατος σε όλη τη μεσογειακή περιοχή. Η καλύτερη κάπαρη φύεται στη Μασσαλία και στα νησιά […]
Tο θρούμπι κατάγεται από την ανατολική μεσογειακή περιοχή έως το Ιράν. Σήμερα καλλιεργείται σε όλες τις μεσογειακές χώρες, την κεντρική […]
Εύχομαι σε όλους Υγεία, χαρές και πολλές πασχαλινές γεύσεις!
Εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι! Ψητή γλυκοπατάτα με γιαούρτι, φασόλια και αρωματικά Δείτε την συνταγή ΕΔΩ […]
Ήξερες ότι .. Αν το αρνάκι είναι μεγαλύτερης ηλικίας το χρώμα του δεν είναι απαλό ροζ, αλλά έχει πιο σκούρο […]
Το σουσάμι ανήκει μεταξύ των πιο αρχαίων καλλιεργούμενων φυτών στον πλανήτη. Προέρχεται από την Μεσοποταμία μεταξύ Ευφράτη και τίγρη και […]
Η κανέλα ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στην σημερινή Σρι Λάνκα. Καλλιεργείται στην Ινδονησία, Μαγαδασκάρη , στις μικρές Αντίλλες και στην κεντρική […]
Τα δένδρα δάφνης κατάγονται από την Μικρά Ασία και είναι εξαπλωμένα σε όλη τηνμεσογειακή περιοχή από την Τουρκιά μέχρι Ισπανία […]
Πρόκειται για την ρίζα του φυτού Wasabia JaponicaΗ καταγωγή του είναι από την Ιαπωνία, αλλά καλλιεργείται και στις άλλες ασιατικές […]
Η γεύση του γαρίφαλου είναι δροσερά πικάντικη και ελαφρώς καυτερή. Τα γαρίφαλα κατάγονται από τη Μολούκη της Iνδονήσιας, τα νησιά […]
Το κάρδαμο ανήκει στην οικογένεια τζίντζερ και ευδοκιμεί στην Νότια Ινδία, Κεϋλάνη καιστην Μαλαισία, αλλά καλλιεργείται επίσης και στην Γουατεμάλα. […]
Το σκόρδο είναι γηγενές της δυτικής Ασίας. Ευδοκιμεί σε εύκρατα και υποτροπικά κλίματα σε όλα τα μέρη του κόσμου. Παραμένει […]
Το άρωμα του μοσχοκάρυδου είναι ευχάριστα πικάντικο. Μπορούμε να τοχρησιμοποιήσουμε κυρίως σε αλμυρές παρασκευές. Ταιριάζει απόλυτα σε σούπες λαχανικών, αλλά […]
Το αλάτι είναι μια κοινή ουσία παγκοσμίως. Το θαλασσινό νερό είναι 3% κοινό αλάτι και συχνά βρίσκεται σε υπόγεια ορυκτά […]
Η διατροφική αξία του μαϊντανού Ο μαϊντανός περιέχει μία πληθώρα θρεπτικών ουσιών που τον καθιστά μια σούπερ τροφή. Βιταμίνη Α, […]
Ουσιαστικά μιλάμε για σταφύλια οπότε οι μαύρες σταφίδες είναι μικρές και πολύ σκούρες και όπως είναι φυσικό γίνονται από μικρά […]
Σας εύχομαι μια όμορφη μέρα με πολύ αγάπη και υπέροχες γεύσεις!!! Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους, αλλά και σε […]
Εύχομαι έναν καλό μήνα με υπέροχες γεύσεις!!! Ενδεικτικά τον μήνα Φεβρουάριο προτιμούμε τα εξής λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς: Αγκινάρα Άνηθος […]
#VagelisTips Οι σούπες θεωρούνται φαγητό διαίτης με απότέλεσμα η κατανάλωση τους να βοηθάει στη μείωση του λιπώδους ιστού . Οι […]
Καλή Πρωτοχρονιά με Υγεία και υπέροχες Γεύσεις. Ας είναι το ξεκίνημα του 2020 αφετηρία μίας δημιουργικής χρονιάς! Χρόνια πολλά!!!
Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα, με Υγεία, Χαρές και υπέροχες Γεύσεις!!! Κουραμπιέδες Για να δείτε την συνταγή πατήστε ΕΔΩ Μελομακάρονα […]
Κους κους μπρόκολο κουνουπίδι με σως φυστικοβούτυρο Υλικά :1 κουνουπίδι τριμμένο στον τριφτή1 μπρόκολο τριμμένο στον τρίφτη2 τσίλι πιπεριές κομμένες […]
Το παντζάρι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά που παράγει η χώρα μας και με πολλά οφέλη. Το βαθύ κόκκινο […]
Εύχομαι έναν καλό μήνα με υπέροχες γεύσεις!!! Ενδεικτικά τον μήνα Δεκέμβριο προτιμούμε τα εξής λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς: Αντίδι Καρότο […]
Ο λωτός αν και παρεξηγημένο φρούτο για εμάς τους Έλληνες ήταν γνωστός στην αρχαιότητα ως << Η τροφή των θεών […]
Αλμυρή τάρτα με τυρί κρέμα, τοματίνια και βινεγκρέτ ελιά Υλικά:Για την τάρτα:225 γρ αλεύρι κοσκινισμένο120 γρ βούτυρο αγελάδας100 γρ ρεγκάτο […]
Εύχομαι έναν καλό μήνα με υπέροχες γεύσεις!!! Ενδεικτικά τον μήνα Νοέμβριο προτιμούμε τα εξής λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς: Αντίδι Καρότο […]
Το Ρόδι είναι ένα από τα αρχαιότερα φρούτα που συμβολίζει την αγνότητα και την μακροζωία! Αν και παρεξηγημένο φρούτο, το […]
Τσιπούρα σε κρούστα αλατιού Υλικά:1 τσιπούρα2 κιλά αλάτι χοντρό (θέλουμε να καλύψει όλο το ψάρι)πιπέριξύσμα από 1 λεμόνιθυμάρι Μιλάμε ίσως […]
Εύχομαι έναν καλό μήνα με υπέροχες γεύσεις!!! Ενδεικτικά τον μήνα Οκτώβριο προτιμούμε τα εξής λαχανικά και φρούτα: ακτινίδια αχλάδια γκρέιπφρουτ κυδώνια μανιτάρια […]