Ήξερες ότι ..
- Αν το αρνάκι είναι μεγαλύτερης ηλικίας το χρώμα του δεν είναι απαλό ροζ, αλλά έχει πιο σκούρο χρώμα , πιο έντονη γεύση και πιο σκληρό κρέας.
- Επειδή τα αρνάκια είναι μικρής ηλικίας είναι πάντα πιο τρυφερά ακόμα και από το φιλέτο μοσχαριού;
- Όταν μαγειρέψετε το αρνί το πολύ λίπος είναι και ανθυγιεινό, ενώ ταυτόχρονα δίνει πιο έντονη γεύση στο μαγείρεμα; Οπότε φροντίστε να αφαιρέσετε το περιττό λίπος, πριν το μαγειρέψετε.
- Όταν αγοράζετε αρνί θα πρέπει να ελέγχετε πάνω στην σφραγίδα , την ημερομηνία σφαγής και τον τόπο προέλευσης ,όχι τόσο γιατί έχει διαφορά γεύσης αλλά κυρίως διαφορά τιμής.
- Τα μεγάλα κομμάτια από αρνί όπως το χέρι και το μπούτι μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη από 6-9 μήνες, ενώ τα παϊδάκια και ο κιμάς από 3-4 μήνες.
- Αν ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να αφαιρέσει το περιττό λίπος πείτε του να μην αφαιρέσει την μπόλια, που κάνει το αρνί τρυφερό στο ψήσιμο και αποτελεί ένα συστατικό της νοστιμιάς του.
- Το αρνί είναι από τα κρέατα που δεν χρειάζεται να μαριναριστεί παρά μόνο αν θέλουμε να δώσουμε άρωμα και αυτό γιατί είναι από την φύση του τρυφερό και νόστιμο.
- Για να ισορροπήσουμε την γεύση του αρνιού καλό είναι να χρησιμοποιείτε φρέσκα αρωματικά και μπαχαρικά όπως σκόρδο, πράσα, κρεμμύδια.
- Αν αγοράσετε αρνί συσκευασμένο από σουπερ μάρκετ να βλέπετε το χρώμα του και την ετικέτα. Τα κόκκαλα πρέπει να είναι κοκκινωπά και το λίπος να έχει καθαρό άσπρο χρώμα.
- Σαν γενικό κανόνα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι αρνίσιου κρέατος διατηρείται στο ψυγείο περισσότερο χρόνο από τα μικρά κομμάτια (παϊδάκια) που αντέχουν 2-3 μέρες.
- Αν τώρα το έχετε βάλει στην κατάψυξη για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηριδίων όταν το ξεπαγώσετε αφήστε το στο ψυγείο να ξεπαγώσει ή στα μικροκύματα για αρκετή ώρα σε χαμηλή ένταση.
Κατηγορίες: Blog
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.