Το άρωμα του μοσχοκάρυδου είναι ευχάριστα πικάντικο. Μπορούμε να το
χρησιμοποιήσουμε κυρίως σε αλμυρές παρασκευές. Ταιριάζει απόλυτα σε σούπες λαχανικών, αλλά και σε σάλτσες. Το μοσχοκάρυδο είναι από τα μπαχαρικά που πρέπει να χρησιμοποιούμε στην σωστή αναλόγια. Η μεγάλη ποσότητα σε ένα πιάτο θυμίζει την μυρωδιά από σαπούνι.
Τι πρέπει να γνωρίζεις για το μοσχοκάρυδο:
- Το άρωμα του χάνεται όταν ζεσταίνεται οπότε για αυτό το λόγο τα πιάτα πρέπει να καρυκεύονται μετά το μαγείρεμα τους.
- Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να αποβεί δηλητηριώδες. Οι ουσίες που περιέχει είναι ίδιες με τη μεσκαλίνη(υπνωτικό) και την αμφεταμίνη και μέσα στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να αλλοιώσουν την συνείδηση και ακόμη να προκαλέσουν θάνατο.
- Τα δέντρα του μοσχοκάρυδου ζουν μέχρι 100 χρόνια
- Το μοσχοκάρυδο δεν είναι ο καρπός του δέντρου μοσχοκάρυδου. Ο καρπός του είναι όπως του βερίκοκου.
- Το μοσχοκάρυδο φύεται κυρίως σε Ινδονησία, Μαδαγασκάρη, καθώς και στην Βραζιλία.
Ορισμένα οφέλη του μοσχοκαρυδου:
- Το μοσχοκάρυδο ενεργεί ως τονωτικό με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και επομένως ενισχύει τη συνολική υγεία του σώματος
- Τα μέταλλα που περιέχονται στο μοσχοκάρυδο συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας των διαφόρων οργάνων του σώματος.
- Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στον ύπνο, πιείτε ένα φλιτζάνι γάλα με λίγη σκόνη μοσχοκάρυδου.
- Ορισμένες μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το μοσχοκάρυδο μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική ορμή και την απόδοση.

Κατηγορίες: ο κόσμος των βοτάνων και των μπαχαρικών
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.