Η διατροφική αξία του μαϊντανού
Ο μαϊντανός περιέχει μία πληθώρα θρεπτικών ουσιών που τον καθιστά μια σούπερ τροφή. Βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β12.
Επίσης περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο χαλκό και ψευδάργυρο. Τα φύλλα του μαϊντανού περιέχουν λίπος, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες.
Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
Οι βιταμίνες Α, C, K, βοηθούν να έχουμε δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη Α επιδρά θετικά στα λεμφοκύτταρα και στα λευκά αιμοσφαίρια αυξάνοντας την δράση τους. Η χλωροφύλλη του μαϊντανού έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Προφυλάξεις
Προσοχή κατά την εγκυμοσύνη. Η μεγάλη κατανάλωση μαϊντανού μπορεί να προκαλέσει συστολές της μήτρας των εγκύων. Επίσης να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση από γυναίκες που θηλάζουν.
Κάποια από τα οφέλη του μεταξύ άλλων είναι :
1) Ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
2) Βοηθά στην οστεοπόρωση
3) Έχει αντιφλεγμονώδης δράση
4) Είναι άριστο διουρητικό – καθαρίζει τα νεφρά
(Αν ο οργανισμός υποφέρει από κατακράτηση υγρών πίνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ χυμό μαϊντανού κάθε μέρα για γρήγορη ανακούφιση.)

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.