Μάφιν με μύρτιλα

Υλικά:
30γρ βούτυρο
1 αυγό
80γρ ζάχαρη
150 γρ κρέμα γάλακτος
120 γρ αλεύρι
2 γρ αλάτι
6γρ μαγιά
7- γρ κατεψυγμένα μύρτιλα
Εκτέλεση:
  1. Ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε 6 φόρμες για μάφιν.
  2. Στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει το βγάζουμε από την φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε το αυγό με την ζάχαρη, όταν η ύφη γίνει κρεμώδης προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το αλάτι και την μαγιά, βγάζουμε τα μυρτιά από την κατάψυξη και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα κατευθείαν. Κάνουμε μια τρύπα στην μέση από το μείγμα και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  5. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα φορμάκια όχι εντελώς, γιατί θα φουσκώσουν και αφού γεμίσουμε, χτυπάμε την φόρμα για να πάει το μείγμα παντού.
  6. Ψήνουμε για 25 λεπτά και πριν τα βγάλουμε δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κάθε μαφιών να δούμε αν είναι έτοιμα.
  7. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και τρώμεεεε!
Καλή απόλαυση!!
Tips:
1) Όταν ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά καλό είναι να μην δουλεύουμε πολύ την ζύμη, γιατί τα μάφιν θα σκληρύνουν.
2) Και δεν γεμίζουμε μέχρι πάνω τα μάφιν, γιατί θέλουν χώρο για να φουσκώσουν και να σχηματίσει έναν ωραίο τρούλο.
3) Απολαύστε τα μάφιν με τον παραδοσιακό αμερικάνικο τρόπο βάζοντας ένα κουταλάκι φρέσκο βούτυρο.
Πηγή: E-Newspapper ΤάδεΈφη
Κατηγορίες: Blog