Λωτός, η τροφή των θεών και οι ευεργετικές του ωφέλειες

Ο λωτός αν και παρεξηγημένο φρούτο για εμάς τους Έλληνες ήταν γνωστός στην αρχαιότητα ως << Η τροφή των θεών >>.

Στην Ιαπωνία αποτελεί το εθνικό τους φρούτο και στην Κίνα ακόμη και σήμερα ονομάζεται το << Το μήλο της Ανατολής >>.
Η συγκομιδή του λωτού γίνεται την εποχή του φθινοπώρου κατά του μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Για να απολαύσετε την “θεική” του γεύση θα πρέπει το φρούτο να έχει ωριμάσει καλά από το δέντρο.

Όσο πιο ώριμος τόσο πιο πολλά τα ωφέλει για την υγεία μας!
Μερικά από αυτά είναι :
· Ο λωτός είναι πλούσιος σε Vit. C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα ειδικά τις μέρες του φθινοπόρου που ο καιρός αλλάζει προς το κρύο.
· Είναι πλούσιος σε αλκαλικά μέταλλα μαγνησίου και ασβεστίου τα
οποία δυναμώνουν τα οστά, τα δόντια και τους μύς.
· Λόγω της παρουσίας των βιταμινών του συμπλέγματος Β έχει θετική επίδραση στην λειτουργεία του νευρικού συστήματος ειδικά σε περίοδο διαβάσματος λόγω εξετάσεων η έντονης πνευματικής
εργασίας.
· Ένα απο τα καλύτερα φρούτα στην αντιμετώπιση της δυσκιλιότητας καθως περιέχει υψηλή περιέκτικότητα φυτικών ινών.
· Ο λωτός περιέχει μια ισχυρή αντικαρκινική ουσία το Βετουλινικό οξύ όπως επίσης και το Λυκοπένιο , Ζεαξανθίνη και Κρυπτοξανθίνη με ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία κατά των ελεύθερων ριζών και των οπτικών παθήσεων.
Τέλος, είναι μια καλή και υγιεινή επιλογή γεύματος μετά από κάποια αθλητική δραστηριότητα ή έντονη σωματική εργασία λόγω των απλών σακχάρων του και της αναπλήρωσης του μυικού γλυκογόνου.

Ο λωτός είναι ένα σημαντικό φρούτο για την υγεία μας και θα πρέπει να το εντάξουμε στην διατροφή μας τους φθινοπωρινούς μήνες. Μην χάνετε καιρό, ξεκινήστε από σήμερα κιόλας και δεν θα χάσετε!!!

Ονομάζομαι Βασίλης Κρανάς, είμαι 28 χρόνων και μένω στην Αθήνα. Αποφοίτησα από τη σχολή μαγειρικής Le monde το 2011. Η ενασχόληση μου με τη μαγειρική μετράει 10 χρόνια.

Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον μου για τον αθλητισμό και οι γνώσεις μου για την υγιεινή διατροφή με οδήγησαν στην αρθρογράφηση τροφών πλούσιες για τον οργανισμό του ανθρώπου.
Τέτοιες τροφές μπορούμε όλοι να ενσωματώσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, τόσο για τη καλή σωματική μας κατάσταση, όσο και για τη μακροζωία μας

Κατηγορίες: Περί διατροφής

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*