Λαγάκης

Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω την συνεργασία μου με την εταιρία φρεσκοκαταψυγμένων προϊόντων Λαγάκης!

Ποιότητα, Γεύση, Φρεσκάδα, Εν ψυχρώ

 

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

 

 
 
 
Υλικά για 4 άτομα

 

  • 1 συσκευασία «BAKAΛΑΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΓΑΚΗΣ»
  • 1 συσκευασία κανταΐφι (500 γραμμάρια)
  • 7 πατάτες μέτριες κομμένες σε λεπτές ροδέλες ή 1 kg
  • 6 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες ή 700 gr
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες ή 250 gr
  • 4 πιπεριές χρωματιστές σε μπαστουνάκια ή 400 gr
  • 5 ντομάτες μέτριες τριμμένες στον τρίφτη ή 800 gr
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή 240 ml
  • 1 ½ κούπα ηλιέλαιο για το τηγάνι ή 400 ml
 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

 

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το ρατατούιγ (πατάτες, κολοκύθια, κρεμμύδια, πιπεριές, δυόσμο, μαϊντανό , άνηθο, αλάτι, πιπέρι, και το ελαιόλαδο) σε ένα μεγάλο ταψί και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα ψήνουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 160 ο C για 60 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
  3. Όσο ψήνεται το ρατατούιγ, κόβουμε το βακαλάο σε μπαστουνάκια ίσα με το δείκτη του χεριού μας. Ανοίγουμε το κανταΐφι .
  4. Τυλίγουμε με το κανταΐφι το κάθε ένα μπαστουνάκι του βακαλάου και τα τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο σε πολύ δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.
  5. Στήνουμε το ρατατούιγ στο πιάτο μας και τοποθετούμε πάνω 3-4 κομμάτια βακαλάου στην μερίδα .
Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό κρασί Μοσχοφίλερο
Προετοιμασία – μαγείρεμα 1ώρα και 15΄
https://www.youtube.com/watch?v=19Uam3-CXgc
 
 
 
 
 

 

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΑΠΟ ΓΑΛΕΟ ΓΙΑ BURGER

 

 
 
 
Υλικά για 4 άτομα

 

  • 1 συσκευασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΛΑΓΑΚΗΣ»
  • 1 συσκευασία 450 ml μαγιονέζα (προαιρετικά light)
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή 60 gr
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 300 gr(μικρά κρεμμύδια)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 100 gr
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φρυγανιά τριμμένη ή 10 gr
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 5 φύλλα μαρουλιού.
  • 4-5 ψωμάκια για burger
 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 
  1. Καθαρίζουμε το γαλέο από τα κόκαλα και τον βάζουμε στο μπλέντερ, για να τεμαχιστεί σε πολύ ψιλά κομμάτια, με προσοχή να μην πολτοποιηθεί.
  2. Βάζουμε τον αλεσμένο γαλέο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι , τον άνηθο, τον μαϊντανό το αλάτι, το πιπέρι, την φρυγανιά και τα 350 ml από την μαγιονέζα.
  3. Πλάθουμε το μίγμα καλά σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε περίπου για 50 λεπτά στους 180 ο C.
  4. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια για 2 λεπτά στο φούρνο , τα αλείφουμε με την υπόλοιπη μαγιονέζα, προσθέτουμε ροδέλα ντομάτας, μαρούλι και το μπιφτέκι και σερβίρουμε. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τα υλικά της αρεσκείας σας.
Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό κρασί Μαλαγουζιά…
Προετοιμασία –μαγείρεμα 1 ώρα
 
 
 
 

 

ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΣΕ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
 

 
Υλικά για 4 άτομα

 

  • 1 συσκευασία «ΓΛΩΣΣΑ ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΓΑΚΗΣ»
  • ½ φλιτζάνι νερό ή 40 gr
  •  ½ φλιτζάνι κρασί λευκό 40 gr
  • 1 πρέζα εστραγκόν
  • Πιπέρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού κόκκους μουστάρδας( προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό μπολ φασολάκια ή 100 gr
  • 500 gr σπανάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Σε ένα τηγάνι βράζουμε το νερό, το κρασί, τη μουστάρδα, το εστραγκόν, αλάτι, πιπέρι.
  2. Μόλις βράσει βάζουμε τα φιλέτα της γλώσσας για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος , μέχρι να δέσει.
  4. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φασολάκια και το σπανάκι.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και σερβίρουμε

Συνοδεύεται ιδανικά με λευκό κρασί gewürztraminer
Προετοιμασία μαγείρεμα 20 λεπτά
 
 
 

 

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΑΠΟ ΠΕΡΚΑ

 

 
 
 

 

Υλικά για 4 άτομα
 
  • 1 συσκευασία «ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΓΑΚΗΣ»
  • 10 πατάτες μέτριες κομμένα σε φέτες λεπτές ή 2 κιλά
  • 10 κολοκύθια σε κομμένα φέτες –λωρίδες λεπτές ή 2 κιλά
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες λεπτές ή 400 gr
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 
  1. Τηγανίζουμε ελαφρώς (3/4 ψησίματος) τις πατάτες και τα κολοκύθια.
  2. Τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν το περιττό λάδι.
  3. Τοποθετούμε σε ένα μεσαίο μεγέθους ταψί, πρώτα τις πατάτες καλύπτοντας όλη την βάση του ταψιού, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, στην
  4. συνέχεια στρώνουμε τα κολοκύθια .Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμη με μία στρώση πατάτες και με μία στρώση κολοκύθια.
  6. Αφού έχουμε τελειώσει με τα λαχανικά, τοποθετούμε πάνω τα φιλέτα
  7. της πέρκα.
  8. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Πάνω από το ψάρι βάζουμε τις
  9. ροδέλες από ντομάτα.
  10. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
  11. Ψήνουμε στους 170 Ο C για 40 λεπτά περίπου, αναλόγως τον φούρνο.

Συνοδεύεται ιδανικά με ροζέ Syrah

 

 

ΣΑΛΑΤΑ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ

 

Υλικά για 4 άτομα
 

 

  • 1 συσκευασία «ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ Α/Κ ΛΑΓΑΚΗΣ»
  • 1 σακούλα μικρή ντακακια
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (μισό ματσάκι)
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  •  ½ φλιτζάνι λάδι ή 40 gr
  • ½ κούπα νερό ή 100 ml
  • Λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

  • 1 ώριμη ντομάτα χωρίς την φλούδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο
 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε, τα τυλίγουμε ένα-ένα σε μία λαδόκολλα και στην συνέχεια σε αλουμινόχαρτο.
  2. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 160 Ο C.
  3. Όσο περιμένουμε το ψάρι ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
  4. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν.
  5. Αφού ψηθεί το ψάρι το καθαρίζουμε από όλα τα κόκκαλα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το ψάρι, το κρεμμύδι , το σχοινόπρασο, το λεμόνι,
  6. αλάτι, πιπέρι , τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Τοποθετούμε τα ντακακια σε μία πιατέλα, τα περιχύνουμε με τα ¾ της σάλτσα ντομάτας και βάζουμε πάνω το μείγμα με το ψάρι.
  8. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Συνοδεύεται ιδανικά με ούζο
Προετοιμασία μαγείρεμα 1 ώρα
 
 
 

Το χταπόδι Αλλιώς


Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι «ΛΑΓΑΚΗΣ»

1 ποτήρι λευκό κρασί

3 κ.σ. ξύδι

5 φύλλα δάφνης

2 αγγούρια

1 ξερό κρεμμύδι σπόρους από γλυκάνισο σπόρους από κόλιανδρο ρίγανη αλάτι – πιπέρι – ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι και το νερό τόσο, ώστε να σκεπάσει το χταπόδι.
  2. Δένουμε τα μπαχαρικά μας σε ένα τούλι, το λεγόμενο bouquet garni, ώστε στο τέλος του μαγειρέματος να το αφαιρέσουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το φρέσκο πιπέρι και βάζουμε δυνατά την φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και μετά την βάζουμε περίπου στην μέση.
  4. Όταν θα έχει βράσει το χταπόδι έχει έρθει η ώρα να προσθεσουμε το κρεμμύδι και το αγγούρι.
  5. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά ακόμα, δοκιμάζουμε και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να το σερβίρουμε.
  6. Όταν βράσει και είναι έτοιμο αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, αφαιρούμε το τούλι με τα μπαχαρικά μας (bouquet garni) και θα πολτοποιήσουμε τα λαχανικά μας.
  7. Εάν ο πολτός βγεί αρκετά στερεός, ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ λίγο από τον ζωμό μας.
  8. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο σκόρδο στην αρχή όταν βράσετε το χταπόδι ή στο τέλος για να έχει περισσότερη γεύση.

Γαρίδες με μαύρο σπαγγέτι, κόκκινη πιπεριά & δυόσμο

Υλικά

1 συσκευασία γαρίδες «ΛΑΓΑΚΗΣ»

1 πακέτο μακαρόνια μαύρα

1 κόκκινη πιπεριά (τσίλι)

1 κ.σ. δυόσμο

1 κουταλιά ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

ΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό καιόταν αρχίσει και βράζει, βάζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας (το λιγκουίνι θέλει 8 λεπτά περίπου).
  2. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις γαρίδες. Γυρνάμε τις γαρίδες να ψηθούνε και από την άλλη πλευρά.
  3. Τις σβήνουμε με κρασί, αλάτι (προσοχή με το αλάτι, γιατί έχουμε αλατίσει και το νερό που έχουμε βράσει τα μακαρόνια) και λίγο φρέσκο πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας και την πιπεριά και σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο.

Σπιρτόξυλα καλαμαριού με διαλεχτά μπαχαρικά

Υλικά

1 συσκευασία καλαμάρι «ΛΑΓΑΚΗΣ»

450 γρ αλεύρι για ολές τις χρήσεις

150 γρ καλαμποκάλευρο

3-4 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη

1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη

½ κ.σ. κύμινο σε σκόνη

½ κ.σ. γλυκάνισο σε σκόνη

σουμάκ για το σερβίρισμα

λάδι για το τηγάνισμα

αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση

  1. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, καθώς θα μας πάρει για να την ετοιμάσουμε, όχι πάνω από 10 λεπτά μαζί με το τηγάνισμα! Ας ξεκινήσουμε
  2. Έχουμε ξεπαγώσει το καλαμάρι και το έχουμε κόψει σε κομματάκια σχήματος σπιρτόξυλου.
  3. Σε μία άλλη μπασίνα βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καλαμποκάλευρο, κόλιανδρο τριμμένο, κουρκουμά, κύμινο, αλάτι και γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
  4. Αφού έχουμε στραγγίξει το καλαμάρι, το βάζουμε στην μπασίνα με το μείγμα, το τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι και το βάζουμε στο τηγάνι.
  5. Το χρώμα που αφήνει το αλευρομένο καλαμάρι είναι από το καλαμποκάλευρο. Τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά όχι παραπάνω, γιατί σκληραίνει το καλαμάρι.
  6. Τα αφήνουμε σε ένα βαθύ πιάτο με μια χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν και είμασατε έτοιμοι για το σερβίρισμα.
  7. Και τώρα θα δώσουμε έξτρα γεύση πασπαλίζοντας με λίγο σουμάκ, η γεύση που θα δώσει το σουμάκ θα το απογειώσει, ταιριάζει τόσο στα θαλασσινά, όσο και στα κρεατικά.

Τηγανητός μπακαλιάρος με σαλάτα σπαράγγι

Υλικά

1 συσκευασία βακαλάος «ΛΑΓΑΚΗΣ»

2 λευκά σπαράγγια ψιλοκομμένα

5 πράσινα σπαράγγια ψιλοκομμένα

1 χούφτα κράνμπερι ψιλοκομμένο

1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ τριμμένα

2 πορτοκάλια (το ένα φιλέτο και το άλλο σε χυμό)

αλεύρι σιμιγδάλι

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ας ετοιμάσουμε πρώτα την σαλάτα για να την αφήσουμε στο ψυγείο και να μαριναριστεί.
  2. Προσθέτουμε μέσα στην μπασίνα τα σπαράγγια, μια χούφτα αμύγδαλο φιλέ (το έχουμε καβουρδίσει πρώτα), μία χούφτα κράνμπερι, μισό ματσάκι δυόσμο, μισό ματσάκι άνηθο και φιλέτο από 2 πορτοκάλια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό).
  3. Τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε πάλι. Τυλίγουμε την μπασίνα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Έχουμε ξεπαγώσει το ψάρι και πάμε να το τηγανίσουμε. Βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και περνάμε τον μπακαλιάρο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλέυρι και τηγανίζουμε. Συνεχίζουμε και με τον υπόλοιπο μπακαλιάρο.
  5. Τηγανίζουμε 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά.
  6. Αφού είναι έτοιμο το ψάρι το βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια και το σερβίρουμε μαζί με την σαλάτα μας.

Καλαμάρι σαλάτα με φακές μπελούγκα

Υλικά:

1 καλαμάρι «ΛΑΓΑΚΗΣ»

400γρ φακές μπελούγκα

2-3 σκελίδες σκόρδο

2 καρότα

75γρ λιαστή ντομάτα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι σχοινόπρασο

4 φρέσκα κρεμμύδια

ρίγανη

λεμόνι

αλάτι – πιπέρι – ελαιόλαδο

Μύδια Σουβλάκι με μαγιονέζα και πέστο

Υλικά:

1 συσκευασία μύδια «ΛΑΓΑΚΗΣ»

7 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κ.σ. κορν φλάουρ

7 κ.σ. μαγιονέζα

1 κουταλιά πέστο

10 ξυλάκια για σουβλάκι

σόδα σε υγρή μορφή τόσο όσο να είναι σφιχτό το κουρκούτι λίγο αλάτι λάδι για τηγάνισμα

Τελικά ποιός σκότωσε την…γλώσσα;;;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση συνταγής Λαγάκης

FoodExpo 2017

FoodExpo 2018

FoodExpo 2019