Το κύμινο ευδοκιμεί στην ανατολική μεσόγειο και στην Αίγυπτο. Σήμερα καλλιεργείται κυρίως στην νότια Αφρική και σε χώρες της μέσης ανατολής, στην Ινδία και στο Μεξικό.
Φτάνει μόνο μέχρι 30 εκ. ύψος έχοντας βαθυπράσινα φύλλα και άσπρα σχεδόν λιλά άνθη που παράγουν τους καρπούς.
Εκτός από το κοινό καφέ κύμινο (Φώτο) υπάρχει και το μαύρο κύμινο και ονομάζεται κύμινο κασμίρ και χρησιμοποιείται κυρίως στο Ιράν, Πακιστάν και στην βόρεια Ινδία όπου φύεται σε άγρια φύση. Οι σπόροι του είναι μαύροι και μικρότεροι από του κανονικού κύμινου.
Κατά την μυθολογία οι αιγύπτιοι έβαζαν το κύμινο στις πυραμίδες, όταν έθαβαν τους φαραώ τους. Το κύμινο το χρησιμοποιούσαν και σαν ιατρικό
Επίσης για το κύμινο μάθε ότι:
- Τρώγοντας κύμινο έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα στην πέψη.
- Επίσης ανακουφίζει από συσπάσεις στην περιοχή της κοιλιάς σε περίπτωση κολικού ή διάρροιας. Όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες βοηθά στη θεραπεία παθήσεων των αναπνευστικών πόρων.
- Διεγείρει την όρεξη, καθαρίζει το αίμα και έχει ηρεμιστικά αποτελέσματα.
- Το κύμινο έχει ευχάριστη γεύση , φρέσκο και οξύτατο άρωμα. Η γεύση του μοιάζει εξ αποστάσεως με το αγριοκύμινο.

Κατηγορίες: ο κόσμος των βοτάνων και των μπαχαρικών
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.