Κανέλα

Η κανέλα ευδοκιμεί στην Κεϋλάνη, στην σημερινή Σρι Λάνκα. Καλλιεργείται στην Ινδονησία, Μαγαδασκάρη , στις μικρές Αντίλλες και στην κεντρική Αμερική.


Το δένδρα κανέλας ευδοκιμούν σε φυτείες. Στην φύση μεγαλώνουν και φτάνουν σε ύψος τα 20 μέτρα. Κατά την καλλιέργεια την κρατούν σε μικρό ύψος για να μπορούν κάθε έτος να ξακρίζουν εύκολα τα βλαστάρια που φτάνουν στο ύψος των 6 ποδιών. Οι ράμβοι της κανέλας βγαίνουν από το ξεφλούδισμα του φλοιού του δένδρου και τους κάνουν δεμάτια.


Τα δεμάτια του φλοιού καλύπτονται και βράζουν για 1-2 μέρες. Στην συνέχεια αφαιρούνται οι εξωτερικές και εσωτερικές στοιβάδες του φλοιού και το υπόλοιπο του καθαρού φλοιού αποξεραίνεται στον Ήλιο. Ο φλοιός συστρέφεται κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας και τα κομμάτια τυλίγονται μαζί σε σχήμα ράβδου κανέλας.
Η καλύτερη ποιότητα κανέλας έχει ανοιχτό χρώμα και μοιάζει με ρολλαρισμένο ξηρό χαρτί.
Όσο λεπτότερο το κομμάτι του φλοιού, τόσο πιο λεπτή και η γεύση.

Τα οφέλη της κανέλας:

  • Τελευταία έχουν αρχίσει να γίνονται πολλές έρευνες γύρω από την επίδραση της κανέλας στο πεπτικό σύστημα, τον διαβήτη, αλλά και πολλές νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως το Alzheimer και  το Parkinson.
  • Ο Ιπποκράτης τονίζει τη σημασία της κανέλας στην ιατρική περίπου το 500 π.Χ . το λάδι απο την φλούδα της κανέλας έχει υψηλές αντισηπτικές ιδιότητες, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και είναι πολύ καλό για την καρδιά.
  • Η κανέλα είναι και γλυκιά και πικρή..

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*