Τζίντζερ

Το τζιντζερ είναι ολοετές φυτό που φύεται στην τροπική ζώνη. Πιθανόν κατάγεται από την νοτιά και κεντρική Ασία. Το φυτό καλλιεργείται στην Ινδία, Ινδονησί , Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία.


Το τζιντζερ είναι καλαμοειδές φυτό και μερικές φορές φτάνει περισσότερο από 1 μέτρο ύψος. Έχει στενά φύλλα και βλαστάρια που αναπτύσσονται από τα κοκκινοκιτρινα άνθη. Περιέχει αιθέρια έλαια και ρητίνη, που προκαλεί την χαρακτηριστική του γεύση.


Το τζιντζερ είναι κοινό μπαχαρικό στην ασιατική κουζίνα. Όμως έγινε δημοφιλές και στην Αγγλία από την ακμή της Βρετανικης αυτοκρατορίας , που εξαπλώθηκε στο περισσότερο τμήμα της Ασίας κατά την διάρκεια του 19 ου αιώνα.

Eπίσης να ξέρετε ότι:

  • Προλαμβάνει παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος χάρη στην ισχυρή αντιβακτηριδιακή του δράση.
  • Δρα κατά της ναυτίας, του στομαχόπονου και των πονοκεφάλων.
  • Το τζίντζερ είναι αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση του έλκους που προκαλείται από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού χάρη στην ισχυρή αντιβακτηριδιακή του δράση. Επίσης ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γαστρίτιδας..
  • Εξισορροπεί τα επίπεδα του σακχάρου καθώς εμπλέκεται στην απελευθέρωση ινσουλίνης.
  • Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, συμβάλλει στον έλεγχο της πίεσης του αίματος και έχει ενεργό ρόλο στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης.
  • Αν και χρειάζεται περεταίρω έρευνα, τα πρώιμα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κατανάλωση
  • τζίντζερ μειώνει τις αρθριτικές ενοχλήσεις.
  • Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιπυρετική του δράση. Μεταξύ αυτών, το τζίντζερ είναι ευεργετικό για την ανακούφιση από τα συμπτώματα του άσθματος και άλλον προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος.
  • Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζει από τις κράμπες (1κ.σούπας τρίμματος τζίντζερ σε 100 ml ελαιόλαδο και το μείγμα είναι έτοιμο για επαλείψεις στην πάσχουσα περιοχή).

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*