Γαρίφαλο

Η γεύση του γαρίφαλου είναι δροσερά πικάντικη και ελαφρώς καυτερή.


Τα γαρίφαλα κατάγονται από τη Μολούκη της Iνδονήσιας, τα νησιά των μπαχαρικών. Σήμερα το δέντρο φύεται στην Ινδονησία Μαδαγασκάρη, Τανζανία, Σρι Λάνκα και Μαλαισία.


Το δέντρο της γαριφαλιάς ευδοκιμεί καλυτέρα σε τροπικά θαλάσσια κλίματα. Φθάνει μέχρι και τα 15 μετρά ύψος και αποδίδει περίπου 3 κιλά καρπών ετησίως από το 6 ο έως το 16 ο έτος της ηλικίας του. Φέρει κόκκινα άνθη στενά κυλινδρικά αειθαλή φύλλα όπως δάφνη. Μόλις τα σφιχτά κλεισμένα μπουμπούκια πάνε να κοκκινίσουν, κόβονται με το χέρι, διαχωρίζονται από τους κορμούς και αποξεραίνονται στον Ήλιο. Με τον τρόπο αυτό παίρνουν τα γαρίφαλα το χαρακτηριστικό καφέ τους χρώμα.

Κάποιες από τις ιδιότητες που έχουν τα γαρίφαλα είναι:

  • Ενισχύουν την πέψη
  • Ανακουφίζουν από στομαχόπονους
  • Διεγείρουν την όρεξη
  • Ανακουφίζουν τους πόνους και απολυμαίνουν
  • Θεραπεύουν πονόδοντους
  • Ρυθμίζει το ζάχαρο
  • Προστατεύει τα οστά

Επίσης:
Το γαριφαλέλαιο χρησιμοποιείται σαν αναισθητικό στην οδοντιατρική χειρουργική και σαν συστατικό σε σφραγίσματα δοντιών. Το γαριφαλέλαιο πολλές φορές χορηγείται κατά της διάρροιας και των φουσκωμάτων.


Ήξερες ότι..
Μισό λεμόνι με γαρίφαλα καρφωμένα επάνω του είναι εντομοαπωθητικό κατά των
κουνουπιών;
Τα γαρίφαλα ταιριάζουν ωραία με άλλα έντονα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ, πιπέρι και
κάρδαμο;

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*