Το εστραγκόν πιθανόν είναι εδώδιμο της κεντρικής Ασίας, κυρίως της Σιβηρίας. Έγινε γνωστό στην Ευρώπη από τους μεσαιωνικούς χρόνους και καλλιεργείται σήμερα στο βόρειο ημισφαίριο.
Το εστραγκόν έχει ύψος περίπου 1,5 μέτρο, ολοετες βότανο με πολλά κλαδιά. Έχει πολλούς κορμούς, στρόγγυλα η ελαφρώς οδοντωτά λογχοειδή φύλλα. Το εστραγκόν πολύ σπάνια θα βγάλει άνθη. Έχει μικρά κίτρινα ανθάκια που σχηματίζουν ένα βοτρυοσταχυ.
Το τσάι εστραγκόν από τα άνθη και τα φύλλα του ενισχύει τις λειτουργιές των νεφρών.
Το εστραγκόν προστίθεται σε πολλές κλασσικές σάλτσες όπως η σάλτσα ταρταρ.
Έχει γλυκιά και ελαφρώς καυτερή γεύση, πιπεράτο άρωμα που μοιάζει με του άνηθου
Έχετε δοκιμάσει ξύδι εστραγκόν? Αν όχι τότε πρέπει..
Βάλτε σε ένα λίτρο ξύδι το οποίο πρώτα το βράζουμε για 2-3 λεπτά περίπου 30 γρ φρέσκο εστραγκόν και βάλτε το σε γυάλινο μπουκάλι, κλείστε καλά και αφήστε στον Ήλιο για περίπου 3 εβδομάδες πριν το χρησιμοποιήσετε. Ταιριάζει ιδανικά στις σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.