Ουσιαστικά μιλάμε για σταφύλια οπότε οι μαύρες σταφίδες είναι μικρές και πολύ σκούρες και όπως είναι φυσικό γίνονται από μικρά πολύ σκούρα σταφύλια.
Οι ξανθές γίνονται από μεγαλύτερα και άσπρα σταφύλια. Τα άσπρα σταφύλια, τα βουτανε σε ένα διάλυμα νερού πριν ξεραθούν και έτσι αφαιρείτε πολύ από την φυσική εξωτερική φλούδα με αποτέλεσμα όταν ξεραίνονται στον ήλιο και να παίρνουν αυτό το ευχάριστο κιτρινωπό χρώμα, ενώ τις σκούρες και μαύρες σταφίδες, δεν τις βουτανε σε διάλυμα νερού, με αποτέλεσμα να διατηρούν την φλούδα και έτσι καραμελώνεται η ζάχαρη που έχουν και διατηρείται το σκούρο χρώμα τους.
Οι σταφίδες διακρίνονται σε 3 κατηγορίες: ξανθές, μαύρες και καστανές. Πολλές σταφίδες παράγονται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια, σε εδικά αμπέλια σταφυλιού που είναι μόνο για αυτη την χρήση και όχι όταν τις τρώμε σαν φρούτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.