
1.Αν θέλετε να αποφύγει την κρούστα ο πουρές αφού δεν πρόκειται να τον σερβίρετε αμέσως αρκεί να καλύψετε τη επιφάνεια του με λίγο γάλα. Όταν έρθει η ώρα να τον σερβίρετε ανακατέψτε πολύ καλά και ο πουρές σας θα είναι απαλός όπως την ώρα που τον φτιάξατε.
2.Ο τοματοπολτός που σας περισσεύει από την συνταγή σας διατηρείτε φρέσκος αν μέσα στη κονσέρβα τον καλύψετε με λίγο ελαιόλαδο. Αν πάλι δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσετε σύντομα τοποθετήστε τον υπόλοιπο που σας περισσεύει σε σακουλάκι και βάλτε τον στη κατάψυξη. Έτσι όταν θα τον ξαναχρωματιζόσαστε θα άπατε από το σακουλάκι τη ποσότητα που σας χρειάζεται και θα τον φιλάτε και πάλι στην κατάψυξη. Έτσι θα έχετε πάντα τοματοπολτό.
3.Αν φτιάχνετε συχνά κέικ ή πίτες θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχετε σε μια αλατιέρα αλεύρι για να μπορείτε εύκολα να αλευρώνετε τα ταψιά σας.
4.Αν θέλετε η πίτσα να έχει την ίδια γεύση και το ίδιο άρωμα, όπως όταν την παίρνετε ζεστή από το κουτί, ζεστάνετε την σε ένα τηγάνι, αντί για τον φούρνο μικροκυμάτων.
5.Όταν η μερέντα αρχίζει και τελειώνει, ρίξτε λίγο ζεστό γάλα και θα έχετε μια πολύ νόστιμη ζεστή σοκολάτα.
6.Mπορείτε να ξύσετε τις φλούδες από τα λεμόνια που στύψατε και να αποθηκεύσετε το ξύσμα στην κατάψυξη. Θα σας χρησιμέψει για να αρωματίσετε σαλάτες κέικ ή ακόμα και πίτες που θα φτιάξετε.
7.Ακόμη και την πιο εύκολη συνταγή να φτιάχνεις, αν δεν έχεις πρόγραμμα η κουζίνα σου μπορεί να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Για να το αποφύγεις, καλό είναι να βάζεις στον νεροχύτη κάθε μπολ που δεν χρειάζεσαι άλλο και να συγκεντρώνεις τις φλούδες των λαχανικών σε ένα μπολ κι όχι στον πάγκο της κουζίνας για να τις πετάξεις στα σκουπίδια και να μην λερώσεις τίποτα. Επίσης, τελειώνοντας την προετοιμασία καθάρισε τον πάγκο και όλες τις επιφάνειες. Να θυμάσαι, η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά!
8.Τα καλά ακονισμένα μαχαίρια είναι πολύ πιο ασφαλή για τα δάχτυλά σου από τα στομωμένα.
9.Αισθάνεστε φούσκωμα; Το αλάτι μπορεί να ευθύνεται σε ένα βαθμό για αυτό. Το πολύ αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και να συμβάλει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μειώστε το αλάτι ,επιλέγοντας φρέσκες τροφές και άλλες εποχικές όπως κάρι , σκόρδο ή δεντρολίβανο για να δώσετε γεύση στο φαγητό σας. Επεκτείνετε τους ορίζοντες της μαγειρικής σας και μπορεί έτσι να γεμίσετε ενέργεια.
10.Άν σας αρέσουν οι τραγανές πατάτες φούρνου, προσθέστε με τα υπόλοιπα υλικά φρυγανιά τριμμένη.
11. Για να γίνουν πιό εύπεπτα τα όσπρια προσθέτουμε στο νερό που βράζουν μια κουταλιά ξύδι
12.Για να βράσουν καλύτερα τα ρεβύθια, προσθέτουμε μια κουταλιά σόδα, στο νερό που θα τα αφήσουμε από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν.