Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης είναι γεννημένος το 1986, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και από μικρός έδειχνε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην μαγειρική, η οποία και τελικά τον κέρδισε. Οι σπουδές του ξεκίνησαν με την εισαγωγή του σε Τεχνικό Λύκειο (Η/Υ) , όμως ως ανήσυχο πνεύμα ακολούθησε το παιδικό του όνειρο και συνέχισε τις σπουδές του σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής, αλλά και ζαχαροπλαστικής στην Θεσσαλονίκη. Η πορεία του ως μάγειρας ξεκίνησε με την γνωστή εταιρία catering “ΑΓΑΠΗΤΟΣ” και μετέπειτα στο ζαχαροπλαστείο “ΔΙΕΘΝΕΣ” στην Θεσσαλονίκη. Το 2009 ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία ως μάγειρας και τελειώνοντας εργάστηκε στις παιδικές κατασκηνώσεις “Νεράιδα” στην Καρδίτσα. Ο χειμώνας του 2010 τον βρήκε στο παραδοσιακό εστιατόριο “Κέρκης” στην Σάμο. Στην συνέχεια όμως πήρε την απόφαση να συνεχίσει το όνειρο του στην Αθήνα.Ενώ ξεκίνησε στην κρύα κουζίνα του “MEAT Bar” στο Κολωνάκι, λόγω της ενασχόλησης του με την ζαχαροπλαστική εργάστηκε στην αλυσίδα “MAX PERRY“. Η επομένη δουλειά του ήταν στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο “ΜΙΑ Μολύβια” , όπου έβαλε τις δίκες του πινελιές, θέλοντας να συνδυάσει παραδοσιακές με μοντέρνες γεύσεις. Αποκτώντας όλο και περισσότερη εμπειρία διευρύνετε ο κύκλος του στον χώρο τις μαγειρικής και γνωρίζει τον chef Αποστολή Κράβαρη, ο οποίος τον εντάσει στην ομάδα του και τον φέρνει στην κουζίνα του ιταλικού εστιατόριου “ΜΟΜΜΥ” στο Κολωνάκι. Συνεχίζοντας την συνεργασία τους το επόμενο βήμα ήταν η επιμέλεια του μενού και η οργάνωση της κουζίνας στο ιταλοαμερικανικό εστιατόριο “COTTON Club” στα Εξάρχεια. Ενώ η μαγειρική του πορεία συνεχίζει με ανωδικούς ρυθμούς, η επομένη συνεργασία του τον βρίσκει ως PRIVATE CHEF ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, όπου εμπλουτίζει τις γνώσεις του καθώς πειραματίζεται, τόσο στην ελληνική, όσο και σε διεθνείς κουζίνες. Επιστρέφοντας στην Αθήνα αποφασίζει να ασχοληθεί με την νέα τάση του brunch και αναλαμβάνει υπεύθυνη θέση στην κουζίνα του “Estrella“, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει την επιμέλεια του μενού στο “BARAFINO” στην Κύπρο.
Παράλληλα ανήκει στην “Φρέσκια παρέα” της εταιρίας “Λαγάκης Frozen Foods“, όπου από το 2015 έως και σήμερα δημιουργεί τις δικές του συνταγές με ψάρια και θαλασσινά, επίσης όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησε να δουλεύει ως private chef στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Στην συνέχεια εργάστηκε για 2, 5 χρόνια στο Roof Garden του ξενοδοχείου ”Electra Metropolis” αρχικά δίπλα στον chef Δημήτρη Μπούτσαλη και στην συνέχεια με τον chef Θεοδόση Βενέτη. Ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα δούλευε παράλληλα και μαζί με τον chef Βασίλη Καλλίδη. Το επόμενο επαγγελματικό του βήμα είναι να αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου “Chefi” στο Χαλάνδρι, ολοκληρώνοντας την αποστολή του εκεί συνεχίζει την πορεία του και δημιουργεί την δική του ομάδα με την οποία αναλαμβάνει το εστιατόριο “Alo restaurant” στο Κολωνάκι όπου επιμελήθηκε τόσο το μενού του εστιατορίου, όσο και την οργάνωση της κουζίνας. Επειδή όμως η ανάγκη του να κάνει καινούργια πράγματα δεν σταματάει ποτέ, αποφασίζει να συνδυάσει μαγειρική και μουσική κάνοντας την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο “Listen to the cook” εκπέμποντας στον ιντερνετικό σταθμό “Studio Palmos
Συνταγές του Βαγγέλη πέρα από το προσωπικό του blog μπορείται να βρείτε και στην στήλη Gastronomy της ηλεκτρονικής εφημερίδας Τάδε Έφη, με τίτλο “Συνταγές με Έμπνευση”.
Το μότο του στην ζωή είναι ζήσε για να ονειρεύεσαι και μην ονειρεύεσαι για να ζήσεις, ενώ για την μαγειρική, η μαγειρική είναι διασκέδαση… διασκεδάστε το.
Πέρα από τελειομανής, ειλικρινής και αφοσιωμένος στους φίλους του, χαρακτηρίζεται από ομαδικό πνεύμα και απο την συνέπεια στις υποχρεώσεις του . Στον ελεύθερο του χρόνο απασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων , τα ταξίδια και την ποδηλασία. Αγαπημένο του βιβλίο είναι το “Να σου πω μια Ιστορία” του Χόρχε Μπουκάϊ, ενώ ακούει ροκ και έντεχνη μουσική
ΣΕΜIΝΑΡΙΑ:
Σκαλισμός φρούτων-λαχανικών (Μάιος 2006)
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Αγγλικά (Μέτρια)
ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ
Word, Excel, Access, Internet, Power Point
Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε για περισσότερες #ΣυνταγέςμεΈμπνεση