Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης είναι 33 χρονών, κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και από μικρός έδειχνε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην μαγειρική, η οποία και τελικά τον κέρδισε. Οι σπουδές του ξεκίνησαν με την εισαγωγή του σε Τεχνικό Λύκειο (Η/Υ) , όμως ως ανήσυχο πνεύμα ακολούθησε το παιδικό του όνειρο και συνέχισε τις σπουδές του σε ιδιωτική σχολή μαγειρικής, αλλά και ζαχαροπλαστικής στην Θεσσαλονίκη. Η πορεία του ως μάγειρας ξεκίνησε με την γνωστή εταιρία catering ΑΓΑΠΗΤΟΣ και μετέπειτα στο ζαχαροπλαστείο ΔΙΕΘΝΕΣ στην Θεσσαλονίκη. Το 2009 ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία ως μάγειρας και τελειώνοντας εργάστηκε στις παιδικές κατασκηνώσεις Νεράιδα στην Καρδίτσα. Ο χειμώνας του 2010 τον βρήκε στο παραδοσιακό εστιατόριο Κέρκης στην Σάμο. Στην συνέχεια όμως πήρε την απόφαση να συνεχίσει το όνειρο του στην Αθήνα.
Ενώ ξεκίνησε στην κρύα κουζίνα του MEAT BAR στο Κολωνάκι, λόγω της ενασχόλησης του με την ζαχαροπλαστική στην συνέχεια εργάστηκε στην αλυσίδα MAX PERRY . Η επομένη δουλειά του ήταν στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο ΜΙΑ ΜΟΛΥΒΙΑ, όπου έβαλε τις δίκες του πινελιές, θέλοντας να συνδυάσει παραδοσιακές με μοντέρνες γεύσεις. Αποκτώντας όλο και περισσότερη εμπειρία διευρύνετε ο κύκλος του στον χώρο τις μαγειρικής και γνωρίζει τον chef Αποστολή Κράβαρη, ο οποίος τον εντάσει στην ομάδα του και τον φέρνει στην κουζίνα του ιταλικού εστιατόριου ΜΟΜΜΥ στο Κολωνάκι. Συνεχίζοντας την συνεργασία τους το επόμενο βήμα ήταν η επιμέλεια του μενού και η οργάνωση της κουζίνας στο ιταλοαμερικανικό εστιατόριο COTTON CLUB στα Εξάρχεια. Ενώ η μαγειρική του πορεία συνεχίζει με ανωδικούς ρυθμούς, η επομένη συνεργασία του τον βρίσκει ως PRIVATE CHEF ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, όπου εμπλουτίζει τις γνώσεις του καθώς πειραματίζεται, τόσο στην ελληνική όσο και σε διεθνείς κουζίνες. Γυρνώντας στην Αθήνα αποφασίζει να ασχοληθεί με την νέα τάση του brunch και αναλαμβάνει υπεύθυνη θέση στην κουζίνα του ESTRELLA, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει την επιμέλεια του μενού στο BARAFINO στην Κύπρο.

Παράλληλα ανήκει στην “φρέσκια παρέα” της εταιρίας Λαγάκης Frozen Foods, όπου από το 2015  δημιουργεί τις δικές του συνταγές με ψάρια και θαλασσινά, επίσης όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησε να δουλεύει ως private chef στα βόρεια προάστια της Αθήνας . Σήμερα εργάζεται στο Roof Garden του ELECTRA METROPOLIS HOTEL και ταυτόχρονα δουλεύει δίπλα στον σεφ Βασίλη Καλλίδη.

Συνταγές του Βαγγέλη πέρα από το προσωπικό του blog μπορείται να βρείτε και στην στήλη Gastronomy της ηλεκτρονικής εφημερίδας Τάδε Έφη, με τίτλο “Συνταγές με Έμπνευση”.
Το μότο του στην ζωή είναι ζήσε για να ονειρεύεσαι και μην ονειρεύεσαι για να ζήσεις, ενώ για την μαγειρική, η μαγειρική είναι διασκέδαση… διασκεδάστε το.
Πέρα από τελειομανής, ειλικρινής και αφοσιωμένος στους φίλους του, χαρακτηρίζεται από ομαδικό πνεύμα και απο την συνέπεια  στις υποχρεώσεις του . Στον ελεύθερο του χρόνο απασχολείται με την ανάγνωση βιβλίων , τα ταξίδια και την ποδηλασία. Αγαπημένο του βιβλίο είναι το “Να σου πω μια Ιστορία” του Χόρχε Μπουκάϊ, ενώ ακούει ροκ και έντεχνη μουσική
ΣΕΜIΝΑΡΙΑ:
Σιαλισμός φρούτων-λαχανικών (Μάιος 2006)
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Αγγλικά (Μέτρια)
ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ
Word, Excel, Access, Internet, Power Point

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και ενημερωθείτε για περισσότερες #ΣυνταγέςμεΈμπνεση