
Πρόκειται για μια διαδικασία όταν θέλουμε να λιώσουμε σοκολάτα που είναι ευαίσθητη ή όταν θέλουμε να φτιάξουμε μαγιονέζα ή κρέμες χωρίς να μας κόψει το αυγό με την απευθείας έκθεση του υλικού στην φωτιά της κατσαρόλας.
Πώς το κάνουμε;
Χρειαζόμαστε 2 σκεύη, 1 κατσαρόλα και 1 μεταλλική μπασινα που θα κάθεται ακριβώς πάνω στην κατσαρόλα. Βάζουμε νερό μέχρι την μέση και λίγο λιγότερο της κατσαρόλας και το βάζουμε να πάρει μια βράση (για πιο γρήγορα) στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να μην βράζει το νερό και βάζουμε από πάνω την μεταλλική μπασινα και την χρησιμοποιούμε για όποια παρασκευή θέλουμε να κάνουμε.

Για τις υπόλοιπες τεχνικές πατήστε ΕΔΩ