Το αλάτι είναι μια κοινή ουσία παγκοσμίως. Το θαλασσινό νερό είναι 3% κοινό αλάτι και συχνά βρίσκεται σε υπόγεια ορυκτά ιζήματα αλάτων που σχηματιστήκαν από αρχαίες λίμνες.
Το θαλασσινό αλάτι , το αλατόνερο , και το ορυκτό αλάτι διαφέρουν . το θαλασσινό παρασκευάζεται από θαλασσινό η υφάλμυρο νερό. Το νερό εξατμίζεται στις γνωστές σε όλους αλυκές και παραμένει μόνο αποκρυσταλλωμένο αλάτι.
Το ορυκτό αλέθεται και κοσκινίζεται. Το αλατόνερο γίνεται από υπόγειο αλατόνερο, όπως το θαλασσινό αλάτι με την εξάτμιση του νερού.
Συγκρινόμενο το θαλασσινό αλάτι περιέχει άλλες ανόργανες ύλες και ιχνοστοιχεία, καθώς και στοιχειά νατρίου. Το λευκό αλάτι είναι χημικά καθαρό. Το φυσικό αλάτι έχει μια γκριζωπή και καφέ χροιά.
Τι πρέπει να γνωρίζεις για το αλάτι:
- 1//4 του ανθρώπινου αίματος περιέχει 9 γραμμάρια αλάτι.
- Ένας άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει ημερησίως τουλάχιστον 2 γρ αλατιού
- Το πολύ αλάτι αυξάνει την πίεση στου αίματος
- Ισορροπεί τις γεύσεις τόσο στα φαγητά όσο και στα γλυκά
- Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς
- βοηθάει στη διατήρηση της ενυδάτωσης του οργανισμού και στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών
- Η σωστή κατανάλωση αλατιού βοηθάει στη βελτίωση των συμπτωμάτων σε άτομα με κυστική ίνωση.
- Επηρεάζει τη σύσπαση και χαλάρωση των μυών.

Κατηγορίες: Blog ο κόσμος των βοτάνων και των μπαχαρικών
Δεν υπάρχουν σχόλια. Δημοσιεύστε εσείς το πρώτο.