Vagelis’s Tips
Η σημασία του τίτλου του πιάτου
Ο τίτλος αρκετές φορές παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο και αποτελεί την φράση με την οποία η σκέψη μας θα συνδεθεί άμεσα με το φαγητό που θέλουμε να περιγράψουμε ή να προτείνουμε.Ένας μη συνηθισμένος ή εκκεντρικός τίτλος, χωρίς όμως να χαθεί η σοβαρότητα της συνταγής, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.
Φανταστείτε, Επεξεργαστείτε, Γευτείτε
Tips για επιλογή Φωτογραφίας
H φωτογραφία όπως είναι γωστό σε όλους σας κερδίζει όχι μόνο το μάτι μας αλλα ακόμα και το στομάχι μας. Αναρωτηθείτε πόσες φορές έχετε περάσει παραπάνω χρόνο σε μια εικόνα που περιγράφει τόσο ζωντανά και έντονα το έδεσμα ενώ συχρόνως ήδη σκεφτόσασταν μήπως ήρθε μάλλον η ώρα για φαγητό;
Προσοχή στις φωτογραφίες σας λοιπόν.
- Ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις είναι να τις τραβήξετε πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι ή μέσα από το ταψί.
- Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήστε τα καλά σας σκεύη ή ακόμα κάποια σκεύην παλαιού τύπου (σίγουρα όλοι έχουμε κάποια).
- Για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα είναι αρκετά σημαντικό καλό θα ήταν να είναι κοντινή η λήψη.
- Μην ξεχνάτε πως λόγω της χρήσης της σαν ”web photography” δεν χρειάζεται να είναι πολύ υψηλή ανάλυση.
- Προσοχή στο αρχείο της εικόνας να είναι ”.jpg”.
Εμπνευστείτε, Συγκεντρωθείτε, Φωτογραφίστε
Οπότε μεγάλη προσοχή στα ακόλουθα βήματα των συνταγών σας.
1. Αποφεύγουμε ονομασίες εταιρειών (brands) τόσα στα υλικά όσο και στην εκτέλεση της συνταγής.
2. Ελέγχουμε το κείμενο μας για τυχόν ορθογραφικά λάθη.
3. Χωρίζουμε τις συνταγές σε βήματα με ξεκάθαρο τρόπο ώστε οι ανγνώστες μς να μην μπερδευτούν κατά την εκτέλεση της συνταγής μας
4. Εφόσον κάποια συνταγή έχει δημοσιευτεί από κάποια άλλη πηγή, δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτεί.
5. Η επιτρεπόμενη γλώσσα των συνταγών είναι τα Ελληνικά .
6. Οι δοσολογίες καθώς και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των συνταγών (είδος γεύματος, χρόνος μαγειρέματος, χρόνος προετημασίας,μερίδες/άτομα, δυσκολία) θα πρέπει να είναι σωστός.
7. Καλή επιτυχία!!!
* Δυστυχώς οι συνταγές που δεν θα τηρούν όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα δημοσιεύονται